Loading
http://www.symphonia-assai.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/quartet_2019_1gk-is-366.jpglink
http://www.symphonia-assai.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/quartet_2019_2gk-is-366.jpglink
http://www.symphonia-assai.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/quartet_2019_3gk-is-366.jpglink
http://www.symphonia-assai.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/quartet_2019_4gk-is-366.jpglink
http://www.symphonia-assai.be/modules/mod_image_show_gk4/cache/quartet_2019_5gk-is-366.jpglink
«
»
A+ A A-

ASSAI cellokwartet

Het ASSAI cellokwartet ontstond in 2013 als een initiatief van vier cellisten van symphoniaASSAI die het samenspelen verder wilden uitdiepen en verruimen buiten het symfonisch kader. Sindsdien treedt het kwartet geregeld op in België en elders in Europa, onder meer in Duitsland en Nederland. Ieder concert is steevast een unieke belevenis waarbij de vier musici met verve en met een onuitputtelijk elan de magie van kamermuziek weten over te brengen via de markante klank van vier celli.

Koen Berger, Helena Fuertes, Johanna Peiler en Shuya Tanaka vonden elkaar in hun cellospel en verenigen hierin het temperament en de karakteristieken van maar liefst vier verschillende nationaliteiten: Belgisch, Spaans, Duits en Japans. Bevlogen door de muziek en door de cello in het bijzonder, ontsteken zij hun enthousiasme en begeestering niet alleen in het symfonisch repertoire, maar ook via dit heel apart kamerensemble. Het ASSAI cellokwartet streeft ernaar elk publiek aan te spreken en gaat daarbij continu op zoek naar nieuwe invalshoeken om het concerteren, lesgeven en coachen te verfijnen. De vier cellisten zijn actief als muziekdocenten en in hun samenwerking met jonge musici staat de empathie en connectiviteit eigen aan kamermuziek centraal als een toonbeeld van communicatie.

Met de bijzondere veelzijdigheid die uitgaat van deze formatie met vier identieke instrumenten, focust het ASSAI cellokwartet op originele werken voor dit ensemble (zoals het mooie Légende et Danses van J. Jongen of de Concert-Walzer van W. Fitzenhagen) naast nieuwe transcripties en hedendaagse werken: een kleurrijke combinatie van vertrouwd en gedurfd repertoire. Vanuit de missie om de creatie van kwaliteitsvolle nieuwe muziek binnen een thematisch en innoverend programma te ondersteunen, werkt het kwartet vaak samen met eigentijdse componisten en arrangeurs uit binnen- en buitenland. Onder de transcripties speciaal geschreven voor het kwartet, bevinden zich Biem van Hoftens versies van La Valse van M. Ravel en Het oude kasteel en Baba Yaga uit de Schilderijententoonstelling van M. Moessorgski. Als verdediger van hedendaagse muziek bracht het kwartet de voorbije jaren een aantal nieuwe composities in première, zoals Scherzo van A. Charlton (2017), Switch van J. Sporck (2019) en Telesthesia van R. Cameron-Wolfe (2019).

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro