A+ A A-

orkest

symphoniaASSAI is een Limburgs symfonisch collectief dat in 2010 werd opgericht als ontbrekende schakel in het Vlaamse symfonische landschap. 
Met een bezetting die reikt van een symfonisch orkest, over een kamerorkest, tot een strijkorkest en een cellokwartet, verdiept symphoniaASSAI zich in een breed spectrum aan repertoire dat uitmondt in uitdagende, innovatieve en artistieke concertprogramma's, toegankelijk voor een breed publiek.
Daarnaast gaat er een bijzondere aandacht naar jonge getalenteerde solisten, componisten en dirigenten die zich reeds wisten te onderscheiden op nationale en internationale podia en met hun jonge dynamiek en frisse inzichten telkens opnieuw het publiek weten te begeesteren.

Het orkest staat onder leiding van Wouter Lenaerts die als componist, dirigent en pianist bekend staat als een van de meest veelzijdige muzikanten van zijn generatie. Als dirigent en artistieke leider van het orkest vormt hij de muzikale spil van een groep gepassioneerde musici.

In haar korte bestaan werkte symphoniaASSAI reeds samen met gerenommeerde solisten uit binnen- en buitenland als Francis Orval (B), Jonas Bylund (SE), Stéphane Labeyrie (FR), Aldo Baerten (B), Raymond Curfs (NL), Luk Artois (B), Anneleen Lenaerts (B), Roeland Hendrikx (B), Karel Schoofs (B) en trad het orkest aan op podia als het Paleis voor Schone Kunsten, het Basilica Festival van Vlaanderen, Amuz Antwerpen, het Louvre in Lens, de concertzaal van het Brusselse Conservatorium, Cultuurcentrum Hasselt en het historische kader van het Genkse C-Mine.

filosofie
Tijd gaat vandaag sneller dan ooit tevoren. Door een overaanbod aan keuzes lijkt het haast een onmogelijke opdracht luisteraars te blijven boeien. Toch lijken toeschouwers opnieuw op zoek te gaan naar authenticiteit en pure emotie in een moderne maatschappij waar kunst al te vaak is gaan berusten op effecten die de aandacht moeten trekken. symphoniaASSAI wil dan ook focussen op muziek die in de diepte gaat en een publiek weet te raken; uitvoeringen die zo dicht mogelijk het oorspronkelijke idee van de componist trachten te benaderen en uitgaan van eenvoud en natuurlijkheid.
Als jong professioneel orkest kenmerkt symphoniaASSAI zich dan ook door een bijzondere dynamiek: het elan, de ongeremde bezieling en verfrissende invalshoek hebben een enorme impact op de intensiteit en originaliteit van het musiceren en op het contact met het publiek.

organisatie

dagelijkse werking
Wouter Lenaerts | artistieke leiding |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fryderyk Sevens | zakelijke leiding |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrienden van symphoniaASSAI
Johanna Peiler | vrienden van symphoniaASSAI |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

productie
An Baeten
Marjan Bosmans
Ruth Bouckaert
Eva Bylois
Helena Fuertes Plata
Johanna Peiler

raad van bestuur
Ludo Kelchtermans
Rik Lenaerts
Gert Cuppens
Wouter Lenaerts 
Georges Meurs
Fryderyk Sevens

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro