A+ A A-

Johanna Peiler

Johanna Peiler (º1987) werd geboren in Duitsland en groeide op in Brussel. In 2012 behaalde zij haar Masterdiploma met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Daarnaast studeerde ze ook bij Maria Kliegel aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Ze nam deel aan verschillende masterclasses in heel Europa met gerenommeerde docenten zoals Gary Hoffmann en François Guye.

Johanna speelde in verschillende orkesten, zoals het Nationaal Orkest van België, het Ensemble Orchestral de Bruxelles en het Orkest van de Zomeropera in Alden Biesen. Als aanvoerder van de cellosectie speelde ze met het Nederlands Jeugdorkest NJO en het Duitse MAKSi Akademieorchester, waarmee ze ook als soliste optrad, alsook met het Belgische orkest symphoniaASSAI.

Opnames van haar concerten en interviews werden op radio uitgezonden, zoals de Belgische klassieke zender Musiq3. Sinds 2012 doceert Johanna Peiler cello aan de Jugendmusikschule Heinsberg in Duitsland en sinds 2014 werkt ze als coach bij het Euregio-Jeugdorkest Amikejo.

Brian Howard

Brian Howard (º1983) groeide op in Rochester, New York (Verenigde Staten). Hij begon cello te spelen op 8-jarige leeftijd en studeerde muziek aan de Eastman School of Music als onderdeel van het secundair onderwijs. Hij volgde universitaire studies aan het Oberlin College en het Conservatory of Music in Ohio, waar hij diploma’s cello en Engelse literatuur behaalde. Zijn voornaamste lerares was Catharina Meints van het Cleveland Orchestra; andere belangrijke mentors waren Desmond Hoebig, Ronald Leonard en Marc Johnson.

Na zijn studies genoot Brian van een gevarieerde carrière als uitvoerend cellist in de Verenigde Staten. Tussen 2006 en 2011 trad hij op met de symfonische orkesten van North Carolina, Roanoke, West Virginia en Charleston. Ook was hij vier seizoenen lang aanvoerder van de cellosectie van het Firebird Chamber Orchestra in Miami, Florida, en maakte hij een opname samen met de Grammy-genomineerde koorgroep uit Miami, Seraphic Fire.

Als sterke verdediger van hedendaagse muziek, werkte Brian samen met een aantal toonaangevende hedendaagse componisten waaronder Joan Tower, Jeffrey Mumford, Oliver Knussen en Harrison Birtwistle.

Helena Fuertes Plata

Afkomstig uit Spanje, studeerde Helena Fuertes Plata (º1984) muziek aan de conservatoria van Astorga, Oviedo en Groningen (Nederland) bij cellisten als Inmaculada Requejo, Vladimir Atapin, Antonio Peña en Jan Ype Nota. In 2012 behaalde ze haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij professor Viviane Spanoghe. Andere belangrijke invloeden tijdens haar muzikale studies waren de befaamde cellisten Maria Kliegel, Amit Peled, David Apellániz, Adolfo Gutiérrez Arenas, Paul Friedhoff en Francois Guye.

Gepassioneerd door kamermuziek en orkestspel, trad ze op met diverse orkesten en ensembles uit heel Europa zoals het Orquesta Presjovem, Sabugo Filarmonía, Sebastien Strings, Orquesta Ciudad de León, Orquesta Sinfónica de Gijón en het Orquesta Fundación Príncipe de Asturias.

Helena combineert haar activiteiten als uitvoerend cellist met haar opdracht als cello- en muzieklerares aan de Internationale School van Brussel en de Europese School van Brussel IV in Laeken. Helena is lid van het orkest symphoniaASSAI sinds de oprichting ervan in 2009 en stichtend lid van het ASSAI cellokwartet.

Koen Berger

Als jonge muzikant maakte Koen Berger (º1984) al deel uit van het orkest uit zijn geboortestad, het Hasselts Symfonieorkest. Met dit orkest nam hij deel aan tal van muziekcursussen en concerten, waaronder buitenlandse concertreizen naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Tsjechië.

Koen studeerde bij Jaap Kruithof aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij zijn Masterdiploma voor cello behaalde in 2008. Daarnaast ontving hij een eerste prijs notenleer, het diploma lerarenopleiding en een tweede master, optie kamermuziek bij Roel Dieltiens en Marc Tooten. Tijdens zijn studie nam Koen deel aan verschillende masterclasses in heel Europa bij gerenommeerde cellisten zoals Ran Varon, David Cohen en Olsi Leka. Sinds 2003 doceert Koen cello aan het Hasselts Muziekatelier van Valentijn ten Haaf.

Als solist speelde hij een aantal celloconcerto’s waaronder dat van Haydn, Elgar en Saint-Saëns. Naast symphoniaASSAI en het ASSAI cellokwartet is Koen momenteel actief als cellist in het Frascati Kamerorkest en Frascati Symphonic waarmee hij al een aantal concertreizen ondernam naar China.

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro