A+ A A-

Johanna Peiler

Johanna Peiler (º1987) werd geboren in Duitsland en groeide op in Brussel. In 2012 behaalde zij haar Masterdiploma met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Daarnaast studeerde ze ook bij Maria Kliegel aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Ze nam deel aan verschillende masterclasses in heel Europa met gerenommeerde docenten zoals Gary Hoffmann en François Guye.

Johanna speelde in verschillende orkesten, zoals het Nationaal Orkest van België, het Ensemble Orchestral de Bruxelles en het Orkest van de Zomeropera in Alden Biesen. Als aanvoerder van de cellosectie speelde ze met het Nederlands Jeugdorkest NJO en het Duitse MAKSi Akademieorchester, waarmee ze ook als soliste optrad, alsook met het orkest symphoniaASSAI waar zij sinds de oprichting ervan in 2009 lid is.

Opnames van haar concerten en interviews werden op radio uitgezonden, zoals de Belgische klassieke zender Musiq3. Sinds 2012 doceert Johanna Peiler cello aan de Jugendmusikschule Heinsberg in Duitsland.

Shuya Tanaka

Shuya Tanaka (º1994) werd geboren in Fukuoka, Japan. Vanaf zijn achtste volgde hij cellolessen bij Katsumi Sadakuni aan de Sadakuni Muziek Academie. Op advies van Katsumi vertrok hij op zijn 14de naar België om er cello te studeren bij Jan Sciffer aan de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven.

Na 4 jaar studeerde hij er af met summa cum laude (99%) waarna hij zijn studie verder zette bij Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. In 2019, na 5 jaar studie, behaalde hij zijn Masterdiploma met summa cum laude. Tijdens zijn studies won Shuya talrijke prijzen waaronder Belfius Classics (2012) en Triomphe de l’Art (2018).

Momenteel is hij actief als uitvoerend cellist in tal van bezettingen, gaande van solist tot kamermuziek- en orkestmuzikant. Tevens is hij componist, gespecialiseerd in de cello, piano, strijkensembles en BGM samples.

Helena Fuertes Plata

Afkomstig uit Spanje, studeerde Helena Fuertes Plata (º1984) muziek aan de conservatoria van Astorga, Oviedo en Groningen (Nederland) bij cellisten als Inmaculada Requejo, Vladimir Atapin, Antonio Peña en Jan Ype Nota. In 2012 behaalde ze haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij professor Viviane Spanoghe. Andere belangrijke invloeden tijdens haar muzikale studies waren de befaamde cellisten Maria Kliegel, Amit Peled, David Apellániz, Adolfo Gutiérrez Arenas, Paul Friedhoff en Francois Guye.

Gepassioneerd door kamermuziek en orkestspel, trad ze op met diverse orkesten en ensembles uit heel Europa zoals het Orquesta Presjovem, Sabugo Filarmonía, Sebastien Strings, Orquesta Ciudad de León, Orquesta Sinfónica de Gijón en het Orquesta Fundación Príncipe de Asturias.

Helena combineert haar activiteiten als uitvoerend cellist met haar opdracht als cello- en muzieklerares aan de Europese School van Brussel IV in Laeken. Helena is lid van het orkest symphoniaASSAI sinds de oprichting ervan in 2009 en stichtend lid van het ASSAI cellokwartet.

Koen Berger

Als jonge muzikant maakte Koen Berger (º1984) al deel uit van het orkest uit zijn geboortestad, het Hasselts Symfonieorkest. Met dit orkest nam hij deel aan tal van muziekcursussen en concerten, waaronder buitenlandse concertreizen naar Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Tsjechië.

Koen studeerde bij Jaap Kruithof aan het Leuvense Lemmensinstituut, waar hij in 2008 zijn masterdiploma voor cello behaalde. Daarnaast ontving hij een eerste prijs notenleer, het diploma lerarenopleiding en een tweede masterdiploma, optie kamermuziek bij Roel Dieltiens en Marc Tooten.

Momenteel doceert Koen cello aan Academie de Vonk te Oud-Heverlee en de International School of Brussels en is hij leraar ‘esthetica’ aan het Sint-Albertuscollege te Haasrode. Verder is hij actief als cellist-aanvoerder in het Leuvense Frascati Chamber Orchestra en het symfonieorkest Frascati Symphonic waarmee hij enkele concertreizen naar China ondernam. Naast symphoniaASSAI en het ASSAI cellokwartet concerteert Koen regelmatig met orkesten als La Passione, Ataneres Ensemble en is hij vaste vervanger bij Brussels Philharmonic. Ook werkt hij als freelance muzikant nauw samen met allerlei gelegenheidsensembles in binnen- en buitenland, doet hij studiowerk en begeleidt hij workshops voor Eventmasters en Deloitte University.

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro