A+ A A-

15

sept

2013

In het najaar treedt symphoniaASSAI op in het Paleis voor Schone Kunsten Brussel en het Casino Beringen, in een concert voor Provincie Limburg met op het programma Russische muziek voor strijkers.

 

Vladimir Rebikov - Feuilles d'Automne

Anton Arensky - Variaties op een thema van Tchaikovsky

Pjotr Tchaikovsky - Serenade voor Strijkers

 

In dit op en top Russische programma brengt symphoniaASSAI de wondermooie Serenade voor Strijkers van Pjotr Tsjaikovski, een van de belangrijkste romantische composities voor strijkorkest, in het gezelschap van twee van zijn minder bekende tijdgenoten, wiens muziek onlosmakelijk verbonden is met de stijl van Tsjaikovski.

 

Anton Arenski schreef zijn Variaties op een thema van Tsjaikovski (1894) als een eerbetoon aan de een jaar eerder overleden componist. Het werk, gebaseerd op een thema uit de Children's Songs van Tsjaikovski, was aanvankelijk bedoeld als strijkkwartet, maar werd later herwerkt tot een compositie voor strijkorkest. Het zou een van zijn meest populaire werken worden.

 

Feuilles d'Automne, een relatief vroeg werk in 6 korte delen van Vladimir Rebikov, werd oorspronkelijk geschreven voor piano, maar later georkestreerd voor strijkorkest door de auteur zelf. Het ademt zonder twijfel de romantische invloed van Tsjaikovski, maar doet onvermijdelijk ook denken aan de poëtische en dromerige taal van Alexander Scriabin. 

 

BOZAR Brussel - 15 september - 11:00 - klik hier voor tickets

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro