A+ A A-

05

feb

2017

Conservatorium Brussel - 15.00

 

In Footprints gaat het symphoniaASSAI kamerorkest op zoek naar de genese van drie meesterwerken uit het oeuvre van Mozart en Mendelssohn.

Zowel de Hebriden, de Pianoconcerto als de Schotse symfonie zagen het licht op een reis die een onuitwisbare invloed zou betekenen op hun ontstaan.

Mendelssohn en Mozart hebben meer gemeen dan op het eerste zicht zou lijken. Hun muziek ademt eenzelfde puurheid, natuurlijkheid en spontaniteit. Mendelssohn, die door Schumann „de Mozart van de 19e eeuw” werd genoemd, voltooide net als Mozart de werken volledig in zijn hoofd, alvorens ze aan het papier toe te vertrouwen. Al op heel vroege leeftijd gaven ze allebei blijk van een uitzonderlijk muzikaal talent. De Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), die de beide componisten nog had gekend als jonge kinderen, vergeleek Mendelssohn meteen met het wonderkind Mozart en was heel erg onder de indruk van zijn enorme vaardigheden in het improviseren en zichtlezen die bij beschreef als „grenzend aan het wonderbaarlijke”. Beide componisten zouden echter een vroege dood sterven. Ondanks hun korte levens, laten zowel Mozart als Mendelssohn een indrukwekkend oeuvre na.

Footprints neemt ons mee op een fascinerende reis naar de oorsprong van drie composities die gelden als mijlpalen in de muziekgeschiedenis. Een ontdekkingstocht die een glimp tracht op te vangen van de inspiratie die leidde tot deze meesterwerken. We volgen Mendelssohn die in de voetsporen treedt van zijn 53 jaar oudere muzikale tweelingbroer Mozart en herontdekken hun gezamenlijke fascinatie voor de onsterfelijke Bach.

Tickets 15€/kinderen 12€ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0475 71 69 70

programma

Felix MENDELSSOHN | Hebriden-ouverture

Wolfgang A. MOZART | Pianoconcerto nº11, Maarten Lingier, solist

Felix MENDELSSOHN | Schotse symfonie nº3

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro