A+ A A-

15/sept/2013

Feuilles d’Automne

In het najaar treedt symphoniaASSAI op in het Paleis voor Schone Kunsten Brussel en het Casino Beringen, in een concert voor Provincie Limburg met op het programma Rusissche muziek voor strijkers, tickets hier!

Vladimir Rebikov (1866-1920) - Feuilles d'Automne
Anton Arensky (1861-1906) - Variations on a Theme by Tchaikovsky
Peter Tchaikovsky (1840-1893) - Serenade for Strings

In dit op en top Russische programma brengt symphoniaASSAI de wondermooie Serenade voor Strijkers van Peter Tsjaikovski, een van de belangrijkste romantische composities voor strijkorkest, in het gezelschap van twee van zijn minder bekende tijdgenoten, wiens muziek onlosmakelijk verbonden is met de stijl van Tsjaikovski.

Anton Arenski schreef zijn Variaties op een thema van Tsjaikovski (1894) als een eerbetoon aan de een jaar eerder overleden componist. Het werk, gebaseerd op een thema uit de Children's Songs van Tsjaikovski, was aanvankelijk bedoeld als strijkkwartet, maar werd later herwerkt tot een compositie voor strijkorkest. Het zou een van zijn meest populaire werken worden.

Feuilles d'Automne, een relatief vroeg werk in 6 korte delen van Vladimir Rebikov, werd oorspronkelijk geschreven voor piano, maar later georkestreerd voor strijkorkest door de auteur zelf. Het ademt zonder twijfel de romantische invloed van Tsjaikovski, maar doet onvermijdelijk ook denken aan de poëtische en dromerige taal van Alexander Scriabin. 

Paleis voor Schone Kunsten Brussel - zondag 15 september - 11:00 - tickets via BOZAR

Laatst aangepast op donderdag, 12 september 2013 21:19
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

 

©2013 symphoniaASSAI All Rights Reserved. Terms and conditions |  web design indipro